Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 18 de maig del 2020

La Direcció General de Salut descarta fer proves PCR generalitzades als centres educatius



Avui migdia ha tingut lloc la reunió de la Comissió paritària de riscos laborals de personal docent, una vegada més conjuntament amb Personal no docent.

A la nostra petició de fer proves generalitzades de PCR a docents, personal no docent i alumnes, que vam fer a la reunió anterior de 7 de maig i quedava pendent de resposta de les autoritats sanitàries, Educació ha informat que la Direcció General de Salut Pública de moment ho descarta i continuarà limitant-les a simptomàtics i sospitosos de possible contacte amb infectats. UOB insistirà en aquesta mesura, que s'ha duit a terme a països com Islàndia, on s'han fet tests massius a tota la població tal com recomana l'OMS, i que és l'única manera de tornar a les aules amb unes mínimes garanties que no es disparin els contagis.

UOB ha insistit també en què es doti els centres amb tècnics sanitaris presencials que assessorin sobre el pla de retorn i prestin atenció immediata, tenint en compte que ara mateix només hi ha dues persones del Servei de Prevenció que han d'atendre al voltant de 300 centres públics. Planificació ho ha descartat. Pel que fa a la resta de preguntes que va presentar UOB, els representants d'Educació han dit que les contestaran per escrit. Informarem en tenir les respostes.

Planificació ha dit que es reforçarà el personal de neteja dels centres. Els sindicats de serveis generals han insistit en la necessitat que rebin formació sobre desinfecció. Segons Planificació, aquesta setmana han d'arribar als centres equips de protecció individual (guants, mascaretes, gel hidroalcoholic, etc).

Davant el problema del canvis d'aula, especialment a secundària, Planificació ha contestat que els centres s'han d'organitzar per minimitzar-les a fi de no haver-les de desinfectar cada vegada. Han insistit que s'han de ventilar 5 minuts entre classe i classe, sense necessitat de treure els alumnes de l'aula, una mesura que en ple hivern com a mínim causaria molèsties. Com es pot veure, per al proper curs tot continua agafat amb pinces i queda molt per aclarir. En qualsevol cas, UOB estarà vigilant i no acceptarà cap mesura que posi en risc innecessàriament la salut de docents, personal no docent i alumnes.

Els docents amb factors de risc confirmats per dictamen del Servei de Prevenció no han de fer tutories presencials a partir de 25 de maig. Si reben la petició dels alumnes i estan pendents del dictamen, han d'esperar a tenir-lo. Com ja hem informat, a la mesa sectorial que s'ha fet poc abans UOB ha qüestionat la necessitat de fer aquestes tutories de forma presencial.

Continuarem informant.

Última Hora: