Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 7 de setembre del 2020

Famílies de Ciutadella recullen adhesions per exigir més recursos per afrontar el curs escolar



Transcrivim tot seguit, pel seu interès, el missatge i la carta d'un grup de famílies de Ciutadella que reclamen més recursos per afrontar amb garanties el proper curs escolar.

Som un grup de famílies de Ciutadella preocupades davant la incertesa del curs escolar i pensam que es important fer arribar el nostre malestar a l'Administració. Llegeix la nostra carta, i si hi estàs d'acord  adhereix-te a la nostra reclamació firmant als fulls que trobaras en qualsevol dels establiments següents demà dilluns 7 de setembre de 9.30h a 20.00:

▪️Alfil, C/ carnisseria, 25
▪️Edén, Pl. Nova, 8
▪️La Reina, Pl. Born, 3
▪️Puntzero Menorca, c/ 9 de juliol, 32
▪️Ecomercat, c/ Bijuters, 16
▪️Ses eres, Pl. Jaume II, 13
▪️Camamil-la, c/Capità Negrete, 20 i c/Magnífics Jurats, 1
▪️Llibreria Pau, c/Nou de juliol, 23
▪️Centre Jardineria Ciutadella, Ronda Nord, km. 3

Si vols firmar digitalment envia un mail a ensimplicam@gmail.com i t'enviarem el document per tal que ens el retornis el més ràpid possible per la mateixa vía, per tal de reduir el màxim el temps necessari i així evitar fer esperar altres famílies que també ho vulguin signar.

i comparteix aquesta informació amb grups de classe i amb altres escoles i municipis de Menorca, o amb qui creguis que hi pugui estar interessat/da.

G R À C i E S !

Carta (en PDF, AQUÍ):

A la Presidenta del Govern de les Illes Balears, al Conseller d’Educació, Universitat i Recerca, al President del Govern d’Espanya, a la Ministra d’Educació i Formació Professional, a la Presidenta del Consell Insular de Menorca, al Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, als alcaldes i alcaldesses dels municipis de l’illa de Menorca.

Avui els hi feim arribar aquest escrit com a famílies de fiets i fietes, en edat d’educació obligatòria, per expressar-lis el nostre sentir, a tres dies de l’inici del curs escolar 2020-2021.

Els nostres fills i filles, ara fa sis mesos, van assumir de manera estoica que havien de quedar “confinats” dins les seves llars per un temps indeterminat que s’anava allargant de quinze dies en quinze dies; sorpresos en molts casos, que fins i tot, les seves mascotes poguessin sortir a fer la passejada del dia, quan ells havien de quedar reclosos sense veure el carrer.

Famílies i petits vam assumir que així havíem de continuar amb el curs escolar, vam reorganitzar els nostres horaris i les nostres llars, intentant seguir un ritme escolar, amb molt poques eines però amb bona voluntat. Sabíem que la situació era excepcional, sobrevinguda i que ens hi havíem d’adaptar, pel bé de tots.

Les setmanes es van succeïr i malgrat que el pes dels dies passats es començava a fer notar, i que de cada vegada ens fos més difícil continuar amb les tasques escolars, vam acabar assumint que el curs acabaria així, sense tornar als centres educatius, ni tan sols en petits grups, tot i que al carrer, els bars i terrasses, tornaven a ser plens. Vam haver d’entendre que els centres no es podien reorganitzar en pocs dies i confiar que això era pel bé de tothom.

Amb els petits de vacances, la Conselleria va demanar als Equips Directius dels centres que elaboressin un “Pla de Contingència” que donés resposta a l’organització de l’escola davant la situació “COVID”, pel proper curs escolar. Aquest pla havia de preveure tres escenaris (en funció de la situación sanitària) i diferents mesures a portar a terme en cadascun d’ells. Els equips directius de les escoles van elaborar aquests plans, els van aprovar pel Consell Escolar i remetre a la Conselleria. En ells, posaven de manifest la necessitat de disposar de més espais, més recursos tecnològics i de contractar més professorat per assumir les directrius sanitàries i l’inici del nou curs.

Era (i és) idò, responsabilitat i obligació del Govern, primer i de l’Estat, també, posar els recursos i cercar solucions a les necessitats plantejades pels centres educatius i començar el curs amb tranquil.litat, confiança i il.lusió.

A tres dies de l’inici del curs, aquests centres no tenen ni els recursos, ni el professorat ni els espais sol.licitats i les famílies no hem pogut, ni tan sols, tenir les reunions informatives per saber com queda l’escola on hem de confiar els nostres fills. Ans al contrari, ens arriben, a través dels mitjans de comunicació, informacions temeroses de les conseqüències de no portar els nostres fills a l’escola, de l’ús obligatori de les mascaretes des de primària, de ràtios molt superiors a les normes sanitàries publicades, docents que evidencien la manca de recursos i, en tot, veient com és als equips directius i al professorat a qui hi recau la responsabilitat d’organitzar un inici de curs caòtic i incert. I les famílies hem de continuar confiant?

Els sotasignants d’aquest escrit, demanam (exigim!) que el Govern de l’Estat i Govern de les Illes Balears dotin als centres educatius dels recursos econòmics, materials i humans necessaris per a fer front, amb garanties, el proper curs escolar.

Malgrat que el dibuix d’escola que els plans de contingència preveuen en res s’aproxima a una educació de qualitat, que atén i posa en valor l'autenticitat i capacitat de cada infant davant el món i que té cura del seu desenvolupament integral física, mental i sobretot, també, emocional.

No será una tornada normal ni consensuada ni conciliadora. Ni per alumnes, ni per famílies, ni pel personal docent. Però els centres educatius no són simplement un lloc on guardar els infants i l’administració encara ens ha de demostrar que l’educació és una prioritat. Mai és massa tard.

I aquesta crisi ens ha de servir per construir una escola millor, no per destruir tot el camí fet fins aquí. És qüestió de recursos i, per a vostès, responsables públics, de prioritats polítiques.

Ciutadella, 7 de setembre de 2020.