Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 7 de setembre del 2020

UOB acusa Martí March d'irresponsable i convoca una nova concentració l'11 de setembre


Circular 205/2020

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa el conseller Martí March d'irresponsable per voler començar les classes en les condicions actuals i convoca una nova concentració de protesta el proper divendres, 11 de setembre a les 19,30 hores, davant la Conselleria d'Educació.

UOB considera una temeritat que Educació no escolti el Col·legi de metges i el Sindicat mèdic, que recomanen ajornar l'inici de les activitats lectives per l'escalada de casos positius de Covid-19 a les Balears. A tall d'exemple, el 4 de setembre la revista Science publicava que els països que han fet tests massius obrin les escoles, amb mesures d'alta seguretat, si davallen a 30-50 contagis setmanals per cada 100.000 habitants durant un període llarg de temps. A les Balears aquestes xifres s'han quintuplicat la darrera setmana, només es fan proves als docents vulnerables i a les aules no hi ha seguretat sanitària.

Per altra banda, tal com adverteixen els docents i equips directius, tampoc és possible organitzar els centres en tres dies amb les condicions imposades per la Conselleria.

És un insult a la intel·ligència que el conseller d'Educació i el director general de Planificació, Antonio Morante, declarin a la premsa que es pot mantenir la distància de seguretat amb ràtios de més de 20 alumnes. Com també ho és que el sr. Morante afirmi que la situació "està molt controlada" i que la manca d'inversió educativa és culpa de "la caiguda del turisme", després de cinc anys de pressuposts raquítics que només han donat per construir una escola nova a son Macià, quan el propi conseller reconeix que fan falta com a mínim quinze centres nous a les Balears. Exigim que Educació informi públicament, centre per centre i grup per grup, amb quines ràtios d'aula començaran realment les classes.

Al mateix temps, comunicam que hem registrat oficialment la convocatòria de vaga per a dilluns, 14 de setembre, davant l'immobilisme de la Conselleria. Cridam les famílies a fer l'esforç de no de dur els fills a escola aquest dia, tant per sumar-se a la protesta contra la precarietat i la inseguretat sanitària com per evitar el perill de contagis i rebrots.

UOB continua exigint la negociació d'una inversió de xoc en espais, docents i recursos per començar el curs amb garanties sanitàries, protegir la salut de la comunitat educativa i minimitzar el risc d'expansió de la pandèmia.

Palma, 7 de setembre de 2020