Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 21 d’octubre del 2020

RESUM MESA SECTORIAL 20-10-20

 




Ahir dimarts, telemàticament, es va celebrat Mesa Sectorial d'Educació en sessió extraordinària, amb la participació de les directores generals de Personal Docent i de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, així com altres representants de l'Administració Educativa.

Es tractaren els següents punts de l'ordre del dia:

1. Modificació de l'ordre que regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent.

- Principals modificacions:

  • En les activitats a distància no podran computar-se més de 15 hores setmanals de dedicació. (actualment el límit és de 3 diàries en períodes lectius i 25 setmanals en períodes de vacances)
  • Queda més explícit que la no coincidència entre activitats per a poder ser reconegudes és únicament aplicable a les activitats totalment a distància
  • S'elimina l'obligació d'adjuntar informe per al reconeixement d'activitats reconegudes pel MEC o altres administracions educatives.
  • Per el reconeixement de l'autoformació s'estableix un màxim de 150 hores per itinerari quan la formació correspon a l'obtenció de titulacions universitàries oficials i titulacions superiors de règim especial, i es mantén el límit en 100 hores per a la resta d'autoformació
UOB va reclamar, una vegada més, l'increment substancial de formació organitzada per l'administració, gratuïta i en horari laboral adreçada a tots els col·lectius de docents.

També va demanar la dotació de més personal al Servei de formació, de manera que es puguin gestionar les demandes de reconeixement amb més celeritat que ho fa actualment.

2. Concurs de trasllats de cossos docents i inspectors.

Enguany, com cada dos anys, el concurs és d'àmbit estatal.

L'única novetat destacable respecte de convocatòries anteriors és que enguany la tramitació serà completament telemàtica.

Dates previstes:
  • Publicació de la Resolució: dijous dia 29 d'octubre.
  • Termini per participar-hi: des del 5 fins al 26 de novembre, ambdós inclosos

3. Pròrroga dels criteris de plantilles 20-21

Davant la situació actual, que no ha permès la constitució del grup de treball previst entre Conselleria i sindicats per treballar aquest tema, s'ha optat per prorrogar els criteris de plantilla del 19-20 per al curs 20-21.


4. Altres qüestions
  • Ja fora de l'ordre del dia, se'ns va informar que ahir mateix sortirien les llistes d'admesos, exclosos i desistiments de les persones inscrites en les oposicions del 2020, ajornades a 2021. Va insistir en què és un ajornament i que, per tant, només es modifiquen les dates prèviament publicades, però ni s'obriran noves inscripcions, ni es modificaran les places ofertes, etc.
  • UOB va tornar a exigir a Conselleria i UIB l'ampliació de manera immediata de les places oferides per cursar el Màster de Formació de Professorat.