Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 29 d’octubre del 2020

UOB reclama mascaretes per als docents i denuncia que Educació no informa de tots els positius


Circular 216/2020

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear denuncia que Educació no subministra als docents les mascaretes que obliga a utilitzar, ni ha comunicat tots els casos positius.

La Conselleria no distribueix als centres mascaretes quirúrgiques ni FFP2, tot i que les darreres pautes publicades per Educació obliguen a dur-ne als docents vulnerables o que treballen amb grups estables. Segons ens ha reconegut Prevenció, són els centres els que les han de facilitar amb càrrec al seu pressupost. Pel que fa a les mascaretes higièniques, la Conselleria només en va fer una tramesa a principi de curs. UOB reclama a Educació que faciliti als docents el tipus de mascareta que estan obligats a dur per normativa, i que en garanteixi la seva reposició.

D’altra banda, pel que fa a les relacions de casos positius que comunica Personal Docent, observam que fins la darrera tramesa de divendres 23 d'octubre no hi figura cap cas a Menorca, quan ens consta que hi ha com a mínim tres docents que han donat positiu en algun moment. Exigim que es revisi el recompte de casos a totes les illes, atès que la manca de transparència suposaria un frau i un risc per a la salut pública.

Igualment, exigim a Conselleria que consideri contactes estrets tots els docents que han compartit aula amb el cas positiu, atès que el criteri general de proximitat de menys de dos metres, sense mascareta i durant més de quinze minuts no té en compte la transmissió per aerosols dins l'espai tancat d'una aula. Igualment reclamam que es doni per escrit el dictamen negatiu de contacte estret, que en aquests moments simplement es comunica amb la trucada telefònica d’un infermer o metge de la Conselleria. Així mateix, els docents que consideren que poden esser contacte estret i no consten a la llista que envia el centre, també han de tenir dret a un dictamen oficial. Tampoc s’ha regulat la situació laboral durant l’espera dels resultats de la prova o la quarantena pel que fa a possibles repercusions a la nòmina.

Finalment, informam la comunitat educativa que UOB ha publicat una llista de preguntes freqüents sobre la COVID-19, que es pot consultar aquí: https://www.uobensenyament.cat/2020/10/covid-19-preguntes-frequents.html

Palma, 29 d'octubre de 2020