Retem comptes

Cerca en aquest blog

dissabte, 13 de febrer del 2021

UOB Ensenyament amb Pablo Hasél




COMUNICAT DE PREMSA

UOB Ensenyament es suma a les reivindicacions i protestes per l'entrada de Pablo Hasél a la presóConsideram un despropòsit inassumible i una esquerda democràtica insalvable que l'any 2021 es condemni un músic per les seves cançons.

No només això, l'ONG internacional Freemuse, dedicada a la defensa de la llibertat d'expressió dels músics, alertava l'any passat que Espanya és l'estat amb més artistes amb condemnes de presó de tot el planeta. Un altre cop flagrant a la democràcia.

Per tot això, condemnam la involució que pateix el país amb unes lleis cada vegada més repressives. Ens oposam que s'utilitzi el Codi Penal com una eina de repressió i, no menys greu, denunciam que es pugui intervenir en les manifestacions culturals del col·lectiu d'artistes i de la ciutadania que no combreguen amb el règim espanyolista.

Demanam que l'estat espanyol deixi de tractar la cultura com si fos menor d'edat, amputant-li el dret natural de parlar de qualsevol fet o acte polític, perquè aquesta manera d'actuar no fa més que posar en qüestió un estat vertaderament democràtic, on la dissidència hi té cabuda. Es compliria així la sentència que fa el propi Valtònyc, una de les altres veus represaliades: "l'estat espanyol necessita un enemic per justificar la seva repressió i desmobilitzar els moviments socials".

Al llarg d'aquest cap de setmana es multipliquen els actes de suport a Pablo Hazél a tot l'estat. A la pàgina de Facebook creada en suport de l'artista podreu trobar i adherir-vos el següent manifest: "Sense llibertat d'expressió no hi ha democràcia".