Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 10 d’octubre del 2022

A l'IES Sineu també ho tenen clar. NO a la LOMLOE!


Des d'UOB Ensenyament volem donar tot el suport a la iniciativa duta a terme pel claustre de l'IES Sineu que s'ha concentrat avui durant el temps de l'esplai a la porta d'entrada del centre. Així les coses aquesta seria la primera concentració d'un claustre per fer visible el rebuig del professorat a la implantació d'una nova llei educativa que repeteix fil per randa els mateixos errors que va cometre el PP del ministre Wert amb la implantació de la LOMCE: no participació del professorat en actiu en l'elaboració de la norma, calendari d'implantació esbojarrat que només respon a interessos polítics i implementació de la llei a cost zero, és a dir, sense la inversió necessària per a corregir els mals endèmics del sistema (ràtios abusives i càrrega lectiva desmesurada). 
Aquesta no serà una iniciativa aïllada ja que des del claustre de l'IES Sineu tenen pensat seguir concentrant-se al llarg del curs 
Cal recordar que el passat divendres 30 de setembre el claustre de l'IES Sineu ja va enviar una carta al conseller Martí March expressant el rebuig a la implantació de la LOMLOE. Podeu llegir-la AQUÍ.

Així mateix, és de justícia posar en valor els centres pioners en el seu lliure pronunciament contra la LOMLOE.
  • IES Guillem Cifre de Colonya: dia 20 de setembre el claustre reunit en sessió extraordinària aprova per 70 vots a favor, 3 en contra i 7 abstencions enviar una carta de rebuig de la implantació de la LOMLOE al conseller March. Podeu llegir-la AQUÍ.
  • IES Santa Margalida: dia 21 de setembre el claustre del centre vota en contra de la proposta pedagògica de LOMLOE per ampla majoria. 
  • IES Madina Mayurqa: dia 6 d'octubre l'assemblea de l'IES Madina Mayurqa fa públic el manifest No en el nostre nom que es difon entre els docents a través de xarxes socials i premsa. El podeu consultar AQUÍ. Aquesta iniciativa també inclou un formulari d'adhesió per poder donar-hi suport ja sigui a nivell de centre (claustre), assemblea de centre o a títol individual: https://forms.gle/f4b6CyjZB4fwtQx18
A UOB Ensenyament entenem que les iniciatives dels instituts: IES Guillem Cifre de Colonya, IES Santa Margalida, IES Madina Mayurqa i IES Sineu demostren l'empoderament dels claustres i l'esperit crític dels docents davant les regulacions que des de Madrid cuinen els experts en educació que mai han trepitjat una aula i que des de la sempre servilista Conselleria d'Educació de les Illes Balears apliquen a ulls clucs. Davant això, tot el nostre suport.

Per aquest motiu, encoratjam a tots els claustres dels centres de les Illes Balears a expressar-se lliurement sobre la implantació de la LOMLOE i a dur a terme iniciatives com les de l'IES Sineu.

Al mateix temps, recordam a tot el professorat que UOB Ensenyament s'ha adherit a la convocatòria unitària d'aturada parcial que han convocat les diferents Juntes de Personal Docent no Universitari (Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera) el proper dimarts 18 d'octubre de 12 a 14h amb les corresponents concentracions a les 13h davant el Parlament de les Illes Balears en el cas de Mallorca, i davant les respectives delegacions territorials de la Conselleria d'Educació en el cas de Menorca (Maó) i Eivissa (Vila) també a les 13h.